Maver CUP 2019

Rybářské vybavení značky Maver si již našlo mezi rybáři i závodníky své pevné místo a v hlavě mi začala klíčit myšlenka uspořádat závod, který by byl trošku odlišný než jiné závody.

V zimě jsem dostal nápad udělat závod tak, aby byla možná konfrontace dvou závodních disciplín, plavané a feederu, samozřejmě pod záštitou Maveru – Maver CUP.

Dobrá vůle zvítězila a největší oříšek v podobě nalezení vyhovujícího společného termínu se podařilo rozlousknout a díky vstřícnosti funkcionářů MO Uherské Hradiště se podařilo zajistit osvědčenou trať na řece Moravě v Uherském Hradišti, kde závod v termínu 17.-19.5.2019 proběhl.

Trať jsme rozdělili zvlášť pro plavanou a zvlášť pro feeder a bylo možné vidět a porovnat úspěšnost obou disciplín v přímé konfrontaci

Závodníků se sešlo míň než jsme očekávali, v plavané startovalo 28 a ve feederu 29 závodníků, ale každý kdo se zúčastnil určitě nelitoval, protože počasí vyšlo na jedničku a ulovilo se spoustu velkých a bojovných ryb.

Díky zvýšenému průtoku byly ryby při chuti a za dva dny se jich nachytalo 1796kg. Plavačkáři ulovili 932 a feedraři 864 kg. Rozdíl v celkové váze nebyl velký a myslím si, že pokud by feedraři rozkrmili v pátečním tréninku celou trať jako plavačkáři, tak by chytali podobnou váhu i v sobotu, která byla ve feederu proti neděli výrazně slabší.

Na závody přijali pozvání i kamarádi Jirka Ouředníček a jeho parťák Jetty, který ze závodu natočil velmi zajímavou reportáž, která je k vidění tady:

 

 

 

Nejúspěšnější plavačkáři:

1.místo Pepa Konopásek

2.místo Aleš Flanderka

3.místo Radek Hron

 

Nejúspěšnější feederaři:

1.místo Jaroslav Peterka

2.místo Jakub Šabata

3.místo Jan Tomšík

 

Absolutním vítězem prvního ročníku závodu MAVER CUP 2019 se stal Jaroslav Peterka s výsledkem 1+1 a celkovou ulovenou váhou přes 60kg ryb.

Budeme věřit, že se podaří najít vyhovující termín i pro další období a v dalších letech uspořádáme nové ročníky Maver Cupu.

Poděkování na závěr všem zúčastněným za šetrné zacházení s úlovky, místní organizaci za půjčení vody a všem kamarádům a kolegům, kteří mi pomohli závod zorganizovat.

FH