Crazy Boys Maver team - Radek Hron

Radek HRON

Radek do sezóny 2022 nenastoupil, aniž bychom znali přesný důvod a prakticky jsme ztratili veškeré spojení s ním. Pevně věříme, že není všem dnům konec ať už jsou důvody jeho přerušení závodní činnosti jakékoliv. Radek patří beze sporu mezi nejlepší závodníky v plavané a jeho výsledky byly výborné i na mezinárodní úrovni.

 

Profilovka-Radek-Hron-1

 

Od kdy chytáš ryby?

Ryby jsem začal chytat se svým tátou a  ve třetí třídě jsem nastoupil do rybářského kroužku, kam jsem chodil dva roky. Poté jsem složil zkoušky a dostal svůj první rybářský lístek.

 
Od kdy chytáš ryby závodně na plavanou?

Prvních závodů v plavané jsem se zúčastnil na rybářském kroužku a to Zlaté udice. Poté jsem se těchto závodů zúčastňoval pravidelně, ale opravdu "velkých závodů" jsem se zúčastnil o pár let později, kdy jsem byl pozván závodníky z J. Hradce na VC Bechyně. 

V době studia jsem ryby přestal chytat úplně a vrátil se k tomuto sportu až když jsem nastoupil do zaměstnání. První družstvo ve kterém jsem nastoupil bylo v divizi za J.Hradec ve složení Radek Hron, Miloslav Žák a Martin Fišer. Po pár letech jsem postoupil do II. ligy a po zdokonalení ve všech technikách jsem byl družstvem vedeným Pavlem Práškem obsazený do naší nejvyšší soutěže a to do I.ligy. V roce 2015 jsem přestoupil na hostování do družstva Crazy Boys, se kterým se nám hned první rok podařilo I.ligu vyhrát. Za toto družstvo chytám dodnes. 

Proč jsi si vybral právě plavanou?

Už na rybářském kroužku mě to táhlo k plavané, pozorovat poskakující splávek bylo lepší než jen koukat na nehybného policajta. Bylo to dané také tím že táta chytal většinou na plavanou a tomu bylo přizpůsobené i vybavení.

Jaká je tvoje oblíbená disciplína?

Moje nejoblíbenější disciplína je lov s Anglickým splávkem ve větších vzdálenostech. Poté lov s děličkou s na proudných vodách a lov ouklejí. 

Co naopak moc nemusíš?

Disciplína kterou nemám moc rád je lov s dlouhým bičem a lov s děličkou na kanálech kde se chytá hodně málo ryb

Co považuješ za svůj největší úspěch v plavané?

Můj dosavadní největší úspěch je stříbrná medaile z MS národů 2014, stříbrná medaile z MS klubů 2015, vítězství v I.lize 2015 a stříbrná medaile z MeMiČR 2015. Ale vážím si každého úspěchu kterého jsem dosáhl, protože vím kolik to dá úsilí v jakémkoliv závodě uspět.

Který ze splávků Crazy Boys používáš nejraději a nejčastěji?

Nejraději používám Anglický splávek Crazy Boys který považuji za nejkvalitněji zpracovaný na celém trhu pro tento způsob lovu.