Crazy Boys Maver team - Aleš Flanderka

Aleš Flanderka

alda

 

Aleš je mladý, sympatický a velmi nadějný rybář, který se v posledních letech vypracoval mezi nejlepší plavačkové závodníky v ČR. V lize primárně závodí za družstvo Rive Kolín, ale pokud se naše družstvo RS Crazy Boys účastní mezinárodních akcí, kde se startuje v 5-tičleném složení, je Aleš první kdo dostane nabídku a obvykle doplní družstvo, do kterého bez problémů zapadne. Možná i proto, že je skromný a šikovný jako všichni jeho další členové :-).

 

Od kdy chytáš ryby?

Díky rodičům jsme s bráchou začali naše rybářská dobrodružství již v útlém dětství.

Od kdy chytáš ryby závodně na plavanou?

No tak to nebude úplně plný pytel kalendářů. Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem měl svou první závodnickou známku ve 23 letech, takže to bude 12 let.

Proč jsi si vybral právě plavanou?

Plavanou jsem si vybral kvůli její náročnosti a množství faktorů, které člověk může ovlivnit, aby se dobral výsledku v podobě úspěšně zdolaných ryb. Má to ale i daleko prozaičtější důvod: „Ten pocit, když se ti potopí splávek… .“

Jaká je tvoje oblíbená disciplína?

Ještě před cca dvěma roky bych určitě uvedl odhoz ať už s boloňkou nebo s matchkou. Teď už si to ale zdaleka nemyslím, každá plavačková disciplína má své kouzlo.

Co naopak moc nemusíš?

Na to je velmi jednoduchá odpověď: „Koprovku s bramborem a vajíčkem“ ????. Ne, dělám si samozřejmě srandu. Jak jsem psal u otázky výše, mám rád všechny disciplíny.

Co považuješ za svůj největší úspěch v plavané?

Za velký úspěch považuji vytvoření výborné party a poznání mnoha bezva lidí. Osobní úspěchy jsou už jen kořením toho všeho. Pokud bych ale měl něco opravdu vypíchnout, pak je to zvuk státní hymny a lvíček na hrudi. Jsem rád, že jsem si to již párkrát mohl prožít.

Jaké to je být občasným členem Crazy Boys, jsou na tebe kmenový závodníci CB hodní? 

Tak to si moc užívám, jsou to pacienti na stejný vlně. Navíc jsou to všechno strašně milí a mladí chlapci, na které se vždycky moc těším :-).