Roman Pokorný - ČRS MO Nové Strašecí - MAVER

Sezóna 2017 již minulostí, je na čase zhodnotit co se v tomto roce odehrálo.

Letošní rok pro nás začal velkým rozhodnutím, po několika sezónách jsme změnili barvy a s odstupem času můžu říct, že to bylo opravdu to nejlepší co jsme mohli udělat.

 

Do 1. ligy jsme nastoupili v sestavě: Roman Pokorný ml., Pavel Syrovátka, Bára Bačinová, Zdenda Polívka a trenéry Roman Pokorný st. A Zbyněk Bačina

 

Začátek závodní sezóny není vždy úplně nejlepší, vzhledem k velmi dlouhé závodní pauze, která je přes zimu. 1. kolo ligy bylo uspořádáno na Břeclavském odlehčovacím rameni Dyje a všichni už jsme tušili, že nebudeme atakovat přední příčky. Zkrátím naše trápení. Naše očekávání se potvrdilo 9. místo není to co jsme chtěli, ale nic nebylo ztracené, ještě jsme měli před sebou další tři kola, kde jsme mohli vše napravit.

 

Druhé kolo jsme pořádali my, tak jsme vybrali Labe v Liběchově. Velice zrádná voda, kde se dá opravdu lehce vybouchnout. Zpětně když se na to podívám, tak vím co by jsme udělali jinak.

Myslím, že stačilo změnit pár detailů, beru to jako ponaučení do příštích let.

Toto kolo pro nás nebylo tak očekávanou záchranou, umístili jsme se na 9. místě v tomto kole a celkově jsme také zůstali na 9. místě. Nic pro nás ještě nebylo ztracené, ještě jsme stále měli možnost vše napravit a zabojovat.

 

Třetí kolo nás poslalo do Hradce Králové na Labe. Ani toto kolo se nám nepodařilo úplně podle našich představ. Toto kolo jsme ukončili na 7. místě a celkově jsme zůstali na 9. místě. Do posledního kola jsme šli s tím, že reálně můžeme sestoupit do 2. ligy, ale také můžeme bojovat o stupně vítězů. Letos bylo vše pořádně zamotané a od 3. místa bylo možné vše.

 

Poslední kolo jsme se si udělali výlet do Šumperka na nádrž Krásné. Celý víkend bylo velice špatné počasí, pořád pršelo. Nálada v týmu byla bojovná, Bára se nám vrátila z MS v Maďarsku, kde celý týden rychostně chytali sumečky a velice se těšila na rychlostní lov plotiček. Potřebovali jsme zachytat a dali jsme do toho úplně vše. 100% připravená živá nástraha byla samozřejmostí.

V Sobotu se nám povedlo udělat krásný součet 10, i s natoupeným trenérem, který musel vystřídat Zdendu Polívku, který si smolně zlomil ruku. Rázem jsme se posunuli na celkové 4. místo a reálný boj o 3. příčku. V Sobotu večer jsme to řádně oslavili o do neděle jsme již nastupovali s čistou hlavou. Celkově jsme toto kolo vyhráli a podařilo se nám v celkovém umístění skočit na 4. místo.

Poslední kolo nám bylo odměnou za celoroční trápení a příští rok se těšíme na 1. ligu znovu.

 

Za mě osobně byl tento rok opět jedním z nezapomenutelných. Zažil jsem spoustu pěkných dní u vody s kamarády. Zúčastnil jsem se krásných závodů v Čechách i na Slovensku. Měl tu čest a reprezentoval Českou Republiku na Mistrovství Evropy. Pro mě opět spoustu cenných zkušeností, které v budoucích letech doufám dobře zúročím. Už teď se těším na příští sezónu.

 

Závěrem by jsem chtěl velice poděkovat za podporu skvělému rybáři Frantovi Hanáčkovi, distributorovi rybářských výrobků značky MAVER a těším se na další společné roky u vody.