Crazy Boys Maver team - Roman Pokorný ml.

ROMAN POKORNÝ ml.

 

IMG_1765

 

Od kdy chytáš ryby?

Na členské legitimaci  mám napsaný rok  vydání 1999.

Od kdy chytáš ryby závodně na plavanou?

Závodně jsem začal chytat někdy v roce 2003, kdy jsem s tátou začal jezdit na krajský přebor. V roce 2006 nechal táta závodního rybolovu, aby se mohl věnovat  mě s bráchou a začali jsme se plně věnovat závodní plavané. V roce 2007 jsem poprvé reprezentoval Českou republiku,  jako člen juniorské reprezentace a dosáhnul na týmové zlato na mistrovství světa.

Proč jsi si vybral právě plavanou?

Největší podíl na tom má určitě táta, který sám chytal plavanou a tak to pro mě bylo skoro dané :) Vím, že by jsem po těch letech určitě neměnil, plavaná mě naprosto pohltila.

Jaká je tvoje oblíbená disciplína?

Nemám vyloženě oblíbenou disciplínu, jsem prostě rád, když můžu koukat na potápějící se splávek. Jak je známo, tak  v  ČR je na většina závodů o lovu s anglickým splávkem na delší vzdálenosti a tak řekněme, že to je moje oblíbená disciplína.

Co naopak moc nemusíš?

Co nemám rád, tak to je to nekonečné navazování, převazovaní a znovu navazování všech prutů před závodem.

Co považuješ za svůj největší úspěch v plavané?

Je toho opravdu hodně, strašně rád vzpomínám na každou chvilku, kterou mohu s kamarády strávit u vody a když se k tomu dostaví nějaký ten medailový úspěch, tak je to paráda.  Na jeden závod vzpomínám asi nejraději a to bylo mistrovství světa klubů ve Slovenské Žilině, kde jsme získali týmové stříbro a neskutečně si ten týden užili. Úspěch je být pravidelně členem reprezentačního družstva a v neposlední řadě být členem CRAZY BOYS :)

Který ze splávků Crazy Boys používáš nejraději a nejčastěji?

Můj nejoblíbenější splávek je Carbon match, pro mě zaručeně nejlepší splávek na světě, použitelný pro všechny situace, které mě můžou při lovu s anglickým splávkem potkat.