Maver Fishing Passion Praha - Zhodnocení sezony 2017

Jak to bylo v roce 2017 - Petr Fořtík

V roce 2017 se team Maver Fishing Passion Praha ve složení  Pierre Flament, Petr Fořtík, Jakub Vacek, Michal Danyi a Vladimír Dedík účastnil závodů 2 ligy skupiny A.

Sezonu jsme jako tradičně zahajovali na Nežárce u Jindřichova Hradce, kde si odbyl svoji druholigovou premiéru náš kolega Vladimír Dedík. Na tyto závody vyrazil každý vyzbrojen jemnou technikou pro tuto trať typickou, ale počasí bylo jiného názoru, a kdo nepřibalil lízátka okolo 10 g a více měl velké problémy se zvýšeným průtokem. Nicméně se nám podařilo s proudem popasovat a společný výsledek nás na začátek sezony poslal na čtvrté místo.

Druhé kolo proběhlo na Vltavě u Hluboké nad Vltavou. Náš team dorazil v očekávání stejného výsledku, kterého se nám povedlo dosáhnout na této trati v loňské sezóně. Bohužel se nestalo a toto kolo pro nás dopadlo debaklem, který nezachránilo ani sektorové vítězství Pierra v nedělním závodě.  Dvanácté místo nás seslalo na celkové osmé místo.

Do třetího kola, které se konalo ve Všenorech na Berounce bylo dost času potrénovat, vymyslet taktiku a pokusit se opět probojovat o nějaký ten stupínek výše. Výsledkem bylo deváté místo a i celkové umístění po třech závodech bylo na devátém řádku výsledkové listiny což bylo pro nás velkým zklamáním.

Tato situace nás vrhla do boje o potenciálně sestupové pozice v posledním kole, které se tradičně koná na Hracholuskách. Posilněni informacemi z pohárového závodu, který se na této trati konal dva týdny před naším závodem jsme v sobotu vsadili na lov ouklejí, které na některých sektorech umožňoval dosáhnout slušného umístění a druhý den uspět z odhozu. V úlovcích převládalo více cejnů než plotic, které jsou pro tento úsek typické a i jejich velikost je pro rybáře radostí. 

Po zvážení všech úlovků bylo rozhodnuto a naše osmé místo v tomto kole stačilo na celkově deváté místo v letošní sezóně.

Každý z nás se snažil udělat maximum pro lepší umístění a tak máme na čem pracovat, aby příští sezóna dopadla lépe. Každý závod je jiný a přináší stále nová ponaučení, která dělá rybařinu tak zajímavou.

Velké poděkování patří i Frantovi Hanáčkovi, který zastupuje firmu Maver a poskytl našemu teamu jak materiální podporu, tak i cenné rady k dosažení lepšího výsledku.