Tým MO MRS Hrušovany nad Jevišovkou MAVER- Sezona 2017 v LRU Plavaná

Na úvod hodnocení sezóny bych rád poděkoval firmě MAVER, kterou zastupuje František Hanáček a která nás celou sezónu podporovala. Ať už rybářským vybavením pro nás, tak i cenami na námi pořádané kolo v Uherském Hradišti.

 

1.kolo Brušperk

První kolo se konalo na námi známé trati v Brušperku a po loňských zkušenostech už jsme si mysleli, že víme do čeho jdeme. Po pátečním příjezdu na trati nikdo mimo Tomáše a dalších dvou odvážlivců z Mivardi týmu nikdo netrénoval.

Nepříjemností byla vysoká hladina zdejšího rybníku. V celé oblasti hodně pršelo a vypadalo to, že se snad ani závod konat nebude. Pořadatelé tohoto kola rozhodli, že závod nezruší. Po příjezdu ostatních kluků z našeho týmu jsme se rozhodli, že využijeme zkušeností z minulého roku a snažit se pravidelně  odchytávat cejnky plotičky na děličku a k tomu se pokusit o bonusového kapra. S výsledkem Jenda 1 na 1.065g, Aleš 2 na 2.975g, Martin 1 na 5.000g, Tomáš 6 na 360g a součtem 10 jsme po sobotě první a dohoda byla, že do nedělního závodu nic měnit nebudeme. Nedělní závod dopadl takto: Jenda 6 na 605g, Aleš 7 na 255g, Martin 1 na 2.255g, Tomáš 3 na 2.100g a v neděli byl náš tým na 3. Místě. Celkově jsme se umístili na v 1. kole II. ligy na 2. místě a Martin vybojoval v jednotlivcích 1. Místo, když oba dny vyhrál s přehledem svůj sektor.

                                                                

2.kolo Uherské Hradiště

Druhé kolo bylo na námi velmi dobře známé a oblíbené trati v Uherském Hradišti. Toto kolo pro nás bylo o to náročnější, že na nás vyšlo uspořádání tohoto kola. Už 14 dní předem jsme se dohodli, že tam pojedeme trénovat a vyzkoušíme různé způsoby lovu. Martin, který byl podpořen vítězstvím z prvního kola tam z Přerova jezdil poctivě skoro denně trénovat a každý den co chytal nám všem volal a předával informace, jak se mu jeví trénink. V pátek jsme se všichni sešli na trati a po tréninku se shodli, že na týmový výsledek bude nejlepší chytat oukleje. Pokud by někdo vylosoval jedno z krajních míst tak bude zkoušet chytat větší ryby na boloňku. Večer nás ještě čekalo chystání tratě na sobotní a nedělní závod a pár organizačních věcí. Povedlo se a krajní místo vyšlo na Davida. My ostatní jsme šli do závodu s tím, že budeme chytat oukleje a pokud se u někoho v sektoru začnou chytat větší ryby, tak přejdeme do boloňky. Sobotní závod dopadl takto: David 1 na 17.910g, Aleš 3 na 5.080g,  Jenda 6 na 4.075g a Martin 7 na 5.360g. Po sobotním závodě jsme na 2. Místě. Do nedělního závodu jsme se domluvili, že po zkušeností z předchozích let budeme chytat na boloňky větší ryby. Taktika nám vyšla a povedlo se nám nedělní závod vyhrát a to takto: David 3 na 12.770g, Aleš 3 na 13.550g, Jenda 5 na 7.760g a Martin 1 na 18.580g. Poděkování patří i týmu RSK Jižní Morava, kteří nám pomohli s vážením a se zpracováním výsledků. Velké díky také patří Frantovi Hanáčkovi, který jako zástupce firmy MAVER předával ceny. Za zmínku určitě stojí nepopulární, ale hezké 4. Místo Davida. Celkově v 2. Kole jsme se opět umístili na stupních vítězů a to na 2. Místě.

 

  1. kolo Přerov

Třetí kolo se konalo na trati v Přerově, kde se 14dní zpět konal pohárový závod, kterého se celý tým zúčastnil v rámci tréninku a přípravy na toto kolo. Martin a Tomáš jako „domácí“ chodili trénovat i po pohárovém závodě, tak jsme docela přesně věděli, co se asi bude chytat na třetím kole. V pátek jsme se potkali jak již tradičně na tréninku a chytali docela dost ryb na odhoz i děličku. Do sobotního závody jsme šli s tím, že se budeme snažit chytat přesně a rychle na děličku. Povedlo se nám  udělat hezký výsledek a po sobotním závodě nám patří druhé místo. Chytali jsme takto: Tomáš 6 na 5.680g, Aleš 3 na 9.070g, Martin 6 na 4.040g a David 4 na 6.800g. Do nedělního závodu jsme se domluvili, že na taktice nic měnit nebudeme a asi to něco změnit chtělo, protože se nám nedělní kolo moc nepovedlo. Umístění týmu v neděli bylo 7. Místo a to takto: Tomáš 7 na 4.020g, Aleš 1 na 12.780g, Martin 8 na 3.720g a David 7 na 4.730g. Ve třetím kole druhé ligy jsme poprvé v sezóně nedosáhli na stupně vítězů a umístili se na 5. Místě. Alešovi se povedlo jen těsně v jednotlivcích získat 3. Místo a to jen díky vyšší váze v celkovém součtu. Celkové hodnocení naší ligy za tři kola se nám hezky vyrovnalo a do posledního kola půjdou bojovat o celkové prvenství 3 týmy s rozdílem 93-99 bodů.

      

4.kolo Pavlov

Na poslední kolo sezóny a na trať Dyje 5 jsme se jako každý rok hodně těšili. Chytá se tady hodně velkých ryb a závod je tady opravdu úžasný. Na pátečním tréninku  jsme zjistili, že ryby zde jsou a že se zřejmě budou chytat velké váhy. Na krmení a přípravě udic jsme po zkušeností z let minulých nic neměnili a do závodu jsme šli s tím, že pokud budeme chtít vyhrát celou ligu, tak musíme všichni zachytat opravdu dobře. V sobotním závodě se nám povedlo udělat opravdu dobrý výsledek. Povedlo se nám stáhnout náskok prvního jen na dva body v celkovém hodnocení. Umístění borců bylo: Aleš 3 na 21.290g, David 3 na 28.430g, Jenda 5 na 24.990g a Martin 4 na 19.350g. Do nedělního závody jsme nic neměnili a řekli si, že pokud to dopadne i v neděli jako v sobotu tak by to nemuselo být úplně špatné jak v celkovém součtu, tak i v tomto kole. Bohužel se nám neděle nepovedla úplně tak dobře, ale i tak z toho bylo v nedělním závodě čtvrté místo a chytali jsme takto: Aleš 2 na 47.110g, David 1 na 56.730g, Jenda 6 na 34.950g a Martin 8 na 23.915g. Celkově se náš tým umístil v posledním kole na druhém místě. Třetí místo v jednotlivcích uteklo Davidovi pouze na váhu a to na 85.000g o 700g.

 

Celkové hodnocení sezóny 2017

Celkově se našemu týmu povedlo umístit se na krásném 2. Místě v II. Lize sk. C a i v jednotlivcích to nebylo úplně nejhorší: Aleš skončil celkově na 4. Místě, Martin na 10. Místě, David na 16. Místě (ale ten měl o dva závody méně než ostatní), Jenda na 25. Místě (opět o dva závody méně) a Tomáš na 40. Místě ( odchytal pouze dva závody).

 

Aleš Pykal