MAVER FEEDER KLUB TŘEBÍČ - ZÁVODNÍ SEZÓNA 2017

MAVER FEEDER KLUB TŘEBÍČ - ZÁVODNÍ SEZÓNA 2017
 
Antoník Kunst, Laďa Oliva, Jiří Denemarek (autor)
 
Všechno začalo už v zimě, kdy po rozhodnutí, že v sezóně 2017 budeme hájit barvy značky MAVER, jsme se rozjeli do Brna k našemu novému rádci a parťákovi, Fandovi Hanáčkovi, zástupci značky MAVER v ČR. Následoval výběr vybavení, které nám chybělo a nebo jsme potřebovali obměnit. Vybírat bylo z čeho, takže zpátky jelo auto hezky napěchované rybařinou. A teď už k samotné sezóně.. Nebudu předbíhat, ale mohlo to být lepší..
 
1. liga
Do letošního ročníku první ligy jsme si docela věřili, protože loňská sezóna nebyla z nejhorších. Celkové čtvrté místo nás navnadilo, doufali jsme, že se letos ještě posuneme.Po prvních dvou kolech jsme dokonce vedli a nebýt nevydařené druhé půlky některých závodníků (mluvím o sobě :-) ) , mohli jsme dopadnout ještě lépe.  Ale, jak už to v rybařině bývá, vždy se začíná od začátku... Takže postupně:
 
První kolo - zimní chytání
První kolo se konalo na vodní nádrži Krásné u Šumperka. Měli jsme smůlu, protože nás na konci dubna zastihlo nepříjemné ochlazení, takže závod probíhal za opravdu horských, zimních podmínek. Kdo tuto nádrž zná, tak ví, že je to zde hlavně o rychlém a jemném chytání většího počtu menších ryb. Taková rybařina mě naprosto vyhovuje. Sice kolegové z týmu už tak nadšení nebyli, ale výsledek pro začátek nebyl špatnéý. Laďa zachytal zhruba střed, Tonda měl ve druhém kole smůlu na los, mě ale při losování štěstí přálo, tak jsem pomohl čtvrtým místem v jednotlivcích. Celková pětka pro tým byla taková zahřívací, říkali jsme si. Bohužel další závod ukázal, jak hluboce jsme se mýlili..
 
Druhé kolo - pohřebiště favoritů
Druhé kolo se již tradičně konalo na Lužnici v Novém Dvoře. Naše nejoblíbenější voda, v minulých letech jsme tady vždycky zachytali. Mělo by nám to vyhovovat, bude to lov, na který jsme zvyklí - říkali jsme si. Nebudu to prodlužovat, závod jsme vyloženě nezvládli. Nedařilo se, improvizovali jsme, bohužel zvolená taktika se vždycky ukázala jako špatná. Tady prostě platilo, že méně je někdy více. Největší úspěch slavili ti, kteří vsadili na konzervativní chytání bez vymýšlení nějakých složitých fíglů. Nebýt Tondy, který alespoň symbolicky zachraňoval naši čest, tak bychom byli snad poslední, takhle z toho bylo celkové 12. místo.. A to byl opravdu šok a studená sprcha. Najednou se vše otočilo a snaha o "bednu" se rázem proměnila v boj o záchranu.. Útěcha, že pohořela většina favoritů i z jiných týmů, moc nefungovala..
 
Třetí kolo - Labíčko
Na třetí kolo jsme, ještě před začátkem prázdnin, vyrazili na Labe v severočeských Litochovicích. Labe nemám moc rád, moc často se tam nedostanu, je to taková silová rybařina. Kluci z českých týmů tady mají přecejen výhodu - je to jejich domácí voda. Takže jsme byli napnutí, jak dopadneme, jestli se ještě víc propadneme a nebo svitne naděje. Nicméně jsme se s tím popasovali poměrně obstojně. Zejména díky Tondovi, a jeho 2+2 jsme skončili celkově šestí. Uff, oddechli jsme si, sestup je snad zažehnán..
 
Čtvrté kolo - naše voda
Do čtvrtého závodu na přelomu září a října jsme nastupovali s relativním klidem, že sestup nám snad již nehrozí. Závod se navíc konal na Domanínském rybníku u Bystřice nad Pernštejnem, což by měla být naše voda. Pár závodů jsme zde již odchytali a měl by to být opět ten náš oblíbený jemný feeder. Očekávali jsme chytání hlavně cejnů a větších plotic ve velkém množství. Nicméně zde los sehrál docela velkou roli a my měli smůlu. Byl z toho průměrný výsledek. Radost jsem měl snad jen z dvojky ve druhém kole, díky nájezdu hejna hladových kaprů. Celková šestka v Domaníně naši prvoligovou sezónu ukončila.
 
V sezóně 2017 jsme se v lize umístili na celkovém osmém místě a to opravdu není výsledek, na který bychom byli pyšní.. Proto musíme udělat maximum, aby rok 2018 byl v lize pro nás úspěšnější. Snad budeme mít více i toho rybářského štěstí.
 
MeMiČr
Náš tým se dále zúčastnil Mezinárodního mistrovství ČR ve feederu, které se konalo na začátku září na Labi v Brandýse. Zase to Labe... Těžká krmítka, silné pruty ... Ale výsledek nebyl nakonec úplně špatný. Desáté místo v týmech, z 33 zúčastněných, byl uspokojivý. Tady byl našim tahounem určitě Laďa a jeho 12. v jednotlivcích ze 102 závodníků.
 
Ostatní závody
Kromě bodovaných závodů jsme jako jednotlivci nastoupili i do celé řady závodů nebodovaných a v nich se nám docela dařilo. Zde výčet těch nejlepších:
 
 
Tonda - 2. místo v prvním kole AWA-S cupu 2017 v Zaječí
             1. místo ve druhém kole AWA-S cupu v Pasohlávkách -
             1. místo celkově v AWA-S cupu 2017
Laďa - 1. místo MiČR sektor E, 3.místo zimní liga Prígl
Jirka - 1. místo v posledním závodu Colmic zimní ligy 2016/2017 na Piláku u Žďáru
           1. místo o pohár starosty města Třebíče 2017 ve feederu
           3. místo ve třetím kole AWA-S cupu 2017 v Měříně
           2. místo v prvním kole Colmic zimní ligy 2017/2018 na Domaníně 
 
Nezbývá než poděkovat všem podporovatelům Nadaci ČEZ, městu Třebíč  a zejména Fandovi Hanáčkovi a značce MAVER za podporu a hlavně cenné rady, které nám mnohdy významně pomohly. Už se těšíme na rok 2018 a věříme, že zabojujeme. Petrův zdar!
 
Jirka