Crazy Boys Maver team - Petr Klásek

Petr Klásek

Profilovka-Petr-Klásek-1

Od kdy chytáš ryby?

Ryby chytám od útlého mládí, kdy mě k vodě vozil otec a děda v podstatě hned, jak jsem uměl trošku chodit.

Od kdy chytáš ryby závodně na plavanou?

První oficiální závody v LRU jsem chytal v roce 2003.

Proč jsi si vybral právě plavanou?

Protože to je aktivní a dosti rychlá disciplína. Závod trvá sice 4h, ale během této doby lze vystřídat několik stylů lovu, při hledání správné taktiky pro daný den. Krásné na plavané také je to, že jeden den může člověk vyhrát na 20kg cejnů z odhozu a druhý den může vyhrát na 5kg ouklejí na 4m bič.. Mnohdy se totiž stává, že se třeba změní tlak, průtok, vítr a je třeba vše změnit pro úspěch v druhém dni.

Jaká je tvoje oblíbená disciplína?

Před několika lety, by jsem jednoznačně řekl, že lov menších ryb na děličku. Čím jsem však starší, tím více preferuji pohodlný lov cejnů na odhoz, speciálně na klouzák.

Co naopak moc nemusíš?

Takový druh lovu neexistuje. Během let co chytám plavanou, jsem se snažil naučit chytat všemi způsoby lovu. Myslím si, že hodně lidí říká, že nemá rádo třeba lov ouklejí nebo něco jiného, ale je to podle mě spíše dáno tím, že neumí touto metodou chytat a lehčí než se to naučit je říct, že mě to nebaví.

Co považuješ za svůj největší úspěch v plavané?

Těžko vypíchnout jeden úspěch. Jsem již více než 10 let členem reprezentačního družstva ČR a hlavně v posledních několika letech se nám nebývale daří. Podařilo se mi s reprezentací získat zlatou medaili na Mistrovství Evropy a tři stříbrné medaile na Mistrovství světa.

S našim družstvem Crazy boys se nám podařilo vyhrát 1.ligu, Mistrovství České republiky, Mistrovství Slovenska a 2x jsme získali také medaili v Maďarské Szegedu na jedněch z nejkvalitněji obsazených závodech, které pořádá můj kamarád Tamas Walter a účastní se ho řada mistrů Světa či Evropy.

Jako jednotlivec si nejvíce cením vítězství na závodech v Szegedu na Walterland masters 2012. Dále se mi podařilo dvakrát vyhrát Mistrovství České republiky a jsem také více mistrem Slovenské republiky.

Který ze splávků Crazy Boys používáš nejraději a nejčastěji?

Asi nejvíce chytám na odhozové splávky Carbon match. Již více než 5 let nepoužívám na odhoz, ze zásady žádné jiné splávky! Na Carbon match chytám jak na propad, tak na lehký klouzák a po výměně konektoru také na slider. Považuji tento splávek za dokonalý produkt

Používám však všechny splávky Crazy boys a na jiné splávky chytám jen v případě, že nemám k dispozici gramáž co zrovna potřebuji. Tvary, materiál pro výrobu antén a nožiček u splávků Crazy boys vychází ze zkušenosti členů našeho družstva a během let jsme si nechali vyrobit všechny druhy splávků, které používáme. Nemusím tedy chytat na jiné splávky a přináší mi i větší radost, když vyhraji závody na naše splávky Crazy boys.

kl379192448_864692461832062_9094973772721676340_n