Crazy Boys Maver team - František Hanáček

Představujeme vám náš aktuální CRAZY BOYS MAVER team!

František Hanáček

Profilovka-František-Hanáček-1

Od kdy chytáš ryby?

Ryby chytám od útlého dětství, kdy mě na ryby bral můj táta se svými kamarády.

Od kdy chytáš ryby závodně na plavanou?

Závodně jsem začal chytat v roce 2005 hlavně díky tomu, že jsem se zúčastnil gulášových závodů, kde jsem viděl ligové závodníky v akci a to mě naprosto uchvátilo. Tehdy došlo k rozšíření druholigových skupin, a tak jsme začal chytat rovnou druhou ligu, ze které jsme během pár let postoupili do ligy první.

Proč jsi si vybral právě plavanou?

Já jsem převážně chytal se splávkem už jako dítě, pak mě sice trošku zasáhla kaprovlna, ale po ochutnání závodní atmosféry jsem už zůstal u plavané. Mám ji rád hlavně pro neskutečnou variabilitu, množství různých technik a taky proto, že kromě šikovných rukou je třeba používat i hlavu. Kromě toho, pohled na mizející anténku splávku při záběru ryby, to se nikdy neomrzí .

Jaká je tvoje oblíbená disciplína?

Mám rád všechny disciplíny, nevadí mi chytat ani malé rybky, naopak čím víc, tím líp. V plavané a feederu asi není nic co by mě nebavilo, každý styl a způsob lovu mě těší, zvlášť když vede k ulovení potřebného množství ryb. A ze všeho neraději mám týmové závody s naším družstvem.

Co naopak moc nemusíš?

Nemusím odhoz ve větší dálce nad 40 metrů, silný vítr v kombinaci s deštěm a taky nemám rád tupé držení splávku na místě a číhání na jeden záběr za závod.

Co považuješ za svůj největší úspěch v plavané?

Největší teamový úspěch je pro mě první vítězství našeho družstva Crazy Boys v 1. lize v roce 2015 následované dalšími výhrami v 1.lize,   vítězství na Mistrovství ČR a vítězství na Mistrovství Slovenska. Stříbra z MS klubů v Žilině v roce 2015 si taky velmi vážím. Z individuálních úspěchů můžu vypíchnout celkové druhé místo, ještě coby začátečník v plavané, v seriálu TOP závodů Grand Prix 2007 a následné celkové vítězství v roce 2009. Taky jsem tuším už dvakrát vicemistr ČR a povedlo se mi vyhrát sektor na ME v Belgii a MS klubů v Žilině. Vítězství družstva v 1.lize LRU plavaná a současné vítězství družstva v 1.lize LRU feeder v sezóně 2022 je další skvělý úspěch a těžko budeme tento unikátní double překonávat.

Který ze splávků Crazy Boys používáš nejraději a nejčastěji?

Používám všechny naše splávky, po průběžných inovacích a vylepšeních jsou perfektní.

Jedničkou je pro mě odhozový splávek Carbon Match, to je základ při lovu na odhoz, dnes už ho používá spousta závodníků v Česku. Kaprové splávky jsou taky super a myslím, že se hodně povedli i nové splávky Wind.