Pohled do loňské feederové sezóny Maver Třebíč

1.kolo 1 ligy LRU FEEDER

První závod měl být na domácí vodě, bohužel se nepovedl řádně připravit Pilák. Tak nám byl umožněn lov na domácí vodě 200km daleko. Velká výhoda.  Kladno Kamenné Žehrovice jsme znali z roku 2017, kde se chytala převážně droboť.  Organizačně to bylo také velmi složité, řešit věci kolem závodu a vodu 200km od domova nic moc. K tomu se přidal nemocný Toník a Petr byl na rybách v Norsku, naštěstí pomohli Jenda Stárek, Jenda Tomšík a Miroslav Koucký (hovnochýtci ) z Maver Teamu Moravia, za což jim velmi děkuji.  Náš team chytal s posilou a hlavním sponzorem Frantou Hanáčkem a Jirkou Denemarkem. Bohužel nás čekalo velké překvapení a k dobrému výsledku bylo potřeba přidat nějakou bonusovou rybu v podobě kapra nebo dokonce candáta.  Já to štěstí neměl, první kolo jsem chytal slušně, ale chyběla tomu větší ryba. V prvním kole jsem měl od počátku rybu na krmném místě a dařilo se až do konce závodu. Chytal jsem ve velmi slušném tempu, bohužel se u mě nevyskytl žádný kapr a to rozhodlo o celkovém výsledku.

Druhý den jsem se posunul více doleva, vedle mě Honza Tomšík, jak se později ukázalo vítěz sektoru. Po sobotním rychlostním závodě jsem měl problém nahodit, jak mě bolela ruka. Snažil jsem se kopírovat Jendu Tomšíka, který z 40-ti metrové vzdálenosti tahal velikostně pěkné ryby, bohužel tato taktika mi nevyšla, o větší rybu jsem nezavadil a věnování času dvou krmným místům nepřineslo   kýžené ovoce.

Čekali jsme víc, ale pohnojili jsme taktiku jen já a Jirka. Vyzdvihnout je potřeba výkon Fandy Hanáčka, který obsadil celkové pěkné 3. místo na svých prvních Feederových  závodech.

Nedá se nic dělat, jedeme dál.

Výsledky sobota: A13 Hanáček 11780g sektorová 3, B6 Denemarek 7020g sektor 8,5-  C13 Oliva 9820g 7 sektor součet 18,5 průběžné 6 místo jsme  ve hře o bednu.

Výsledky neděle:  A5 Hanáček 10690g sektorová 2, B12 Denemarek 5030g sektor 13- C5 Oliva 4630g  sektorová 12 součet 27 průběžné 10 místo celkové skóre 47,7  9. místo.

 

2. KOLO I. LIGY LRU FEEDER - LUŽNICE

Na druhý závod jsme se velmi těšili. V roce 2016 se nám zde podařilo závod vyhrát, i když víme, jak je tato voda nevyzpytatelná a záludná.

V pátek jsem přijel docela brzo, postavil jsem stan a udělal zázemí pro celou naši bandu. Šlo se trénovat, postupně jsme se sešli v sestavě s Petrem Ondráčkem a Toníkem Kunstem. Ryba moc nereagovala, ale to tu bývá skoro pravidlem.

Sobotní los byl pro nás celkem dobrý, uvidíme, co se tím dá dělat.

Ryba v první hodince nic moc nereaguje, ale držím místo a nakonec se to rozjíždí. Vlastní nešikovností neproměňuji pár záběrů. Po levici se velmi trápil Pepa Konopásek, nakonec se mu daří chytit kapra a uniká z posledních míst. Já beru slušnou  5.

Sobota 1. kolo  A11 Kunst Antonín  5940g sektorová 8,  B4 Oliva Vladimír 6400g sektorová 5,C11 Ondráček Petr 6520g sektorová             7 celkem 20 a průběžné 7 místo.

Neděle 2. kolo  B 8 Kunst Antonín  8930g sektorová 5, C 1 Oliva Vladimír 7450g sektorová 13,A1 Ondráček Petr 5950g sektorová10 celkem 28 a průběžné 11 místo.

Celkové umístění v tomto závodě 7.

 

3. KOLO I. LIGY LRU FEEDER – RATAJE

Na závod v Ratajích se těším pokaždé. Je to voda pomalu tekoucí jako naše Jihlava a chytáni je o velké jemnosti a dobrém losu. Jako trénink jsem využil řeznický závod, který se zde těší velké oblibě, pak jsem si odskočil na deset dní k moři a hurá na ligový závod.

Tonda měl skvělý los, já losoval také dobře a Petr takový průměr. Bylo potřeba chytat jemně, proměnit každý zaber a neztrácet ryby. Já chytal celkem slušně po celou dobu závodu. Bohužel na vlasec 0,09 jsem nezdolal jednoho asi kilového cejna, což mě stálo jedno místo v sektoru. Tonda zazářil a v sektoru C ho přechytal jen Vláďa Hrabal z vrchního forhontu. Petrovi to úplně nesedlo, ale to se nedá nic dělat.

Neděle byla o poznání těžší, ryba velmi špatně reagovala.  Ve finále toho to kola se ukazoval návazec 0,08 jako silný, takže kdo měl navázanou 0,07, byl ve výhodě. Skvěle zachytal Koudy, když v poslední půlhodince předjel i Čabiho.

Nicméně naše víkendová snaha byla oceněna pěkným třetím místem v družstvech, kde na druhou příčku chyběl jeden bodík a Tonda udělal třetí místo v jednotlivcích.

Po tomto třetím kole je náš team na průběžném čtvrtém místě a na místo třetí nám schází 5,5 bodu.

Poslední závod v Mělníku bude zajímavý, protože ve hře o bednu je 8 teamů

Sobota 1. kolo  A13 Oliva Vladimír 6900g sektorová 3,  B6 Ondráček Petr 2530g sektorová 11, C13 Kunst Antonín 19 370g sektorová 2, celkem 16 a průběžné 4 místo.

Neděle 2. kolo  A9 Oliva Vladimír 3110g sektorová 5, B 2 Ondráček Petr 8930g sektorová 8,  C 9 Kunst Antonín 7450 sektorová 2, celkem 15 a průběžné 2 místo.

Celkové umístění v tomto závodě 3.

Po tomto třetím kole je náš team na průběžném čtvrtém místě a na místo třetí nám schází 5,5 bodu.

Poslední závod v Mělníce bude zajímavý, ve hře o bednu je 8 teamů

 

4. KOLO I. LIGY LRU FEEDER – Labe Mělník

Na Labe jsme odjeli už týden předem, zkusit si velkou vodu. Přeci jen se to u nás nedá natrénovat.  Více jak 100m široké Labe je pro nás většinou tvrdý oříšek.

Páteční trénink byl ve znamení rychlostního chytaní zhruba kilových ryb, Tonda učil Petra, jak se chytá na Labi a jeho hláška „hop ryba hop ryba“ platila v podstatě celý víkend.

Sobota přinesla celkem příznivý los, přechytal jsem mimo forhontu dole všechny závodníky v sektoru, dokonce i nějaké nad sebou, ale vršek sektor byl docela jiný svět. 40 kg proti mé váze 29 kg no, alespoň jsem si pěkně zachytal a v sektoru stáhl bodovou ztrátu na třetí místo. Bohužel Tonda z nepochopitelného důvodu vybouchl v sektoru B, Petr zachytal s ohledem na los a nulové zkušenosti skvěle. Neděle byla ještě lepší, ryba brala opravdu hodně a o dobrém výsledku rozhodovala jejich velikost. Cely závod jsem se díval, jak ostatní vedle mě chytají opravdu perfektně, a říkal jsem si, že budu asi poslední, zdálo se mi totiž, že chytám o poznání méně ryb. Jaké bylo moje překvapení, když jsem sektor vyhrál před Fandou Filákem, který chytal na místě, kde den předtím vybouchnul náš Toník o jednu menší plotičku.

 Sobota 1. kolo A6 Oliva Vladimír 29090g sektorová 7,  B13 Kunst Antonín 20 550g sektorová 14, C6 Ondráček Petr  31 630g sektorová 4, celkem 25 a průběžné 9 místo.

Neděle 2. kolo  B9 Oliva Vladimír 35700g sektorová 1, C 2 Ondráček Petr 8930g sektorová 9,  A2 Kunst Antonín 29320g sektorová 8, celkem 18 a průběžné 6 místo.

Celkové umístění v tomto závodě 7.

Po tomto čtvrtém kole je náš team na celkovém šestém místě se ziskem 167,5 a nachytanou váhou  307,400kg

Mohlo to být i lepší, ale v posledním kole nám to některým nesedlo podle představ.

Nezbývá než poděkovat všem podporovatelům Nadaci ČEZ, městu Třebíč  a zejména Fandovi Hanáčkovi a značce MAVER za podporu a hlavně cenné rady, které nám mnohdy významně pomohly. Už se těšíme na rok 2020 a věříme, že zabojujeme.

 

Petrův zdar!

Za Feeder klub Třebíč